El Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (el DENIP), és una diada que les escoles del món celebren pels volts del 30 de gener, per a commemorar l’assassinat de Mahatma Gandhi, a la Índia. La diada gironina, que impulsen conjuntament la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries, pretén treballar els valors de la No-violència i de la Pau Positiva amb la mainada de les escoles a través de l’art, i tallers vivencials.

Ja fa onze anys que les noies i nois de primària comparteixen reflexions i treballs per aquestes diades. El DENIP gironí va començar convidant els infants a dibuixar motius i valors de pau en paraigües que a part de protegir-los de l’aigua, els protegien de la pluja de violències a la que diàriament estan sotmesos. 

Aquest 2021, amb l’onzena campanya en marxa: “Reset Peace: connectant-nos per la pau”, les escoles surten de la ciutat per compartir valors, vivències i jocs amb noies i nois d’arreu del Planeta. 

Així, amb la participació de les entitats gironines vinculades a la Coordinadora d’ONG Solidàries, hem contactat amb infants i joves dels camps de refugiats del Sàhara Occidental, amb escoles de Guatemala i Nicaragua, amb grups escolars de Colòmbia, escoles rurals del Marroc,, i amb mainada de centres educatius i d’acollida de Tailàndia i de Papua Nova Guinea.

Desitgem que aquest DENIP, més global que mai, generi vies de connexió i coneixença entre les joves generacions pacifistes que ens han d’ajudar a fer del món, la casa de tothom. Sigueu molt benvingudes i benvinguts a RESET PEACE: CONNECTANT-NOS PER LA PAU!