Malgrat les restriccions i els reptes que enfronta la comunitat educativa degut a la crisis global per la Covid 19, aquesta setmana han pogut començar les formacions a cicles formatius de grau superior amb el grup de segon curs d’Educació Infantil de l’institut Montilivi de Girona. Han estat dues hores de reflexió i treball per entendre el concepte de “pau positiva” i els valors i drets vinculats a la “cultura de pau” on s’ha parlat, també, de la gestió del conflicte des de la mirada de la oportunitat i capacitat de transformació que els brinda com a futures educadores i educadors. 

L’alumnat ha recollit el taller i ha proposat iniciatives ben interessants per dur a terme les activitats amb la menudalla de les escoles gironines. Obrint-se al món i participant també de l’àgora virtual que ofereix el web del DENIP 2021 per a connectar-nos amb els països del Sud, i sobretot, amb altres estudiants i professionals que també han començat a donar forma, colors i música als valors que faciliten i acompanyen la Cultura de la Pau. 

Actualment, tanmateix, les escoles gironines van rebent els calendaris de la campanya i els reptes que enguany hem plantejat. També les escoles i projectes educatius de Marroc, Papúa, Guatemala… Ja estan en marxa i preparant-se per compartir amb nosaltres els seus tallers i treball entorn del Dia escolar de la pau i la noviolència, en el que serà la primera campanya global del DENIP!