L’Agenda gironina per la Pau i la Noviolència ha iniciat el 2021 amb èxit, amb les formacions a les i els talleristes que s’encarregaran d’impartir els tallers de la Campanya DENIP d’enguany a diferents centres educatius i biblioteques de Girona. La diada gironina, que impulsen conjuntament la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries, pretén treballar els valors de la Noviolència i de la Pau Positiva amb la mainada de les escoles a través de l’art i tallers vivencials.

Seguint totes les mesures sanitàries i de prevenció de la pandèmia global de COVID19, l’educadora de la Coordinadora d’ONGs gironines i de l’Alt Maresme, Núria Cuadrat, ha pogut assistir presencialment als Instituts Montilivi i Vallvera, dotant als estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior de les eines necessàries per a poder implementar la següent fase de la Campanya, que es durà a terme a diferents escoles i col·legis gironins.  

D’aquesta manera, des de finals del mes de desembre de 2020 i fins a mitjans de gener, més de 150 alumnes dels Cicles de Grau Superior d’Educació Infantil, Integració Social i Animació Sociocultural han pogut rebre formacions per a conèixer contes per la Pau i altres activitats escolars previstes al DENIP 2021 com ara el Bingo solidari o el test per la Pau. 

Mentre els i les alumnes d’Educació Infantil de l’Institut Montilivi, ja estan preparant els tallers que impartiran als alumnes de P3, P4, P5 i 1er de primària; els alumnes de 1er i 2on d’Integració Social de l’Institut Montilivi, treballen les activitats que duran a terme les properes setmanes a diferents classes de 2on, 3er i 4rt de primària; les i els estudiants d’Animació Sociocultural del Vallvera faran els seus tallers als alumnes més grans, de 5è i 6è. 

D’aquesta forma, les parelles de talleristes per la Pau i la Noviolència, estan a punt per a arribar a les escoles de Vila-Roja, Mas-mitjà i Àgora de manera presencial; mentre que Maristes i Bell-lloc infantil acolliran els tallers de forma virtual. També en línia, aterraran els contacontes a les biblioteques Just M. Casero, Antònia Adroher, Carles Rahola i Salvador Allende. Tot, per a poder commemorar, un any més i per 11è any consecutiu, el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (el DENIP), pels volts del 30 de gener, per a recordar l’assassinat de Mahatma Gandhi.