Una de les escoles del Sud Global que enguany, i per primera vegada, participen a la Campanya DENIP 2021, ja ha dut a terme els tallers per a commemorar el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau. Els infants de l’escola SMP Advent de Warur, a Papua Nova Guinea, es converteixen així, en els primers en celebrar aquest 2021 la data escolar que recorda l’assassinat de Gandhi, un dels activistes per la pau mundial més famosos del Planeta, a través de tallers vivencials.

L’alumnat de primària d’aquest centre educatiu de Warur, amb edats compreses entre 6 i 12 anys, han pogut experimentar i reflexionar els diferents conceptes proposats enguany per la Campanya titulada “Reset Peace, connectem-nos per la Pau”, i ja ens han fet arribar els resultats treballats des d’aquest enclau asiàtic, que un cop recopilats amb els de la resta de participants, seran compartits al web.

Amb un dels Índex de Desenvolupament Humà (IDH) més baixos del món, Papúa Nova Guinea, i en concret, les escoles rurals de Warur i Sausapor, reben suport de l’ONG gironina Nou Sol per un projecte extraescolar socioeducatiu per a la inclusió, formació i apoderament de nens/es i les seves famílies de les ètnies minoritàries i/o en risc d’exclusió o vulnerabilitat que habiten a la regió. La seva participació al DENIP 2021 fa de l’onzena edició d’aquesta campanya, la més internacional de totes. I és que, de totes i tots, depèn del futur de la Pau al món.

A l’espera que la resta de centres educatius del Sud vagin fent-nos arribar els resultats obtinguts de les activitats amb els seus infants i joves, seguim amb la campanya del DENIP 2021 més global! Per un món més pacífic i cohesionat! RESET PEACE! Connectem-nos per la pau!