La casa d’acollida Baan Saan Rak, a Tailàndia ens ha fet arribar avui el seu treball del DENIP, enviant fotografies i també un vídeo on recullen moments de la seva vida a la casa tot relacionant-hi les paraules: pau, harmonia, conflicte i perdó. 

Així, treballant a partir de la seva experiència diària han pogut compartir aquells moments i valors necessaris per a una convivència en pau.

A més, ens han obsequiat amb la creació d’uns “bàtiks” de pau, un projecte a través de l’art que ha recollit imatges i colors de les emocions i valors necessàriament vinculats a la pau i la noviolència. 

Els bàtiks, son creacions artístiques sobre tela pintats amb pigments naturals i cera. Una creació artesanal originària de la regió d’Indonèsia que consisteix en encerar amb cera d’abelles fosa les zones que es volen reservar sense pintar. Mitjançant un punxó especial, es ressegueixen els dibuixos i es pinten les teles. Aquest procés es pot anar repetint per tal de poder sobreposar colors i aconseguir diferents varietats i tons. 

Aquesta tècnica està molt estesa a diferents països asiàtics com l’Índia, Sri Lanka,l’Iran i tal i com hem conegut avui, també a Tailàndia.

Aquesta tècnica artística està a la llista representativa  del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

Us deixem algunes imatges dels bàtiks creats per als infants i alhora, el bàtik que han creat conjuntament per commemorar el DENIP.  Per veure les imatges, només cal situar el ratolí damunt les fotografies i se us obrirà un carroussel amb les creacions artístiques que ens han enviat les nenes i nens de Baan Saak Rak.

El projecte de la casa d’acollida, és un projecte de l’ONG gironina Nousol.