Aquesta setmana, les escoles gironines han començat a enviar-nos els seus treballs: imatges, vídeos, reflexions i fins i tot danses!

Avui us presentem els tallers telemàtics que l’alumnat de Cicle Formatiu d’Educació Infantil del Montilivi van realitzar a l’escola Bell-lloch infantil.

A partir del conte del Paradís de les tortugues sense closca, de Mercè Saurina, i amb balls i activitats lúdiques, la mainada dels tres cursos d’infantil (P3,P4 iP5) va parlar de cuidar-se i tenir cura, del treball en equip, de solidaritat i companyonia i d’altres valors i actituds apreses dels animals de la història d’en Taqueta i les seves amigues, les tortugues. 

L’objectiu perseguit en aquests tallers, és el de donar importància al valor de la pau com a valor quotidià i molt proper a nosaltres. Desvinculant-lo del seu antònim: guerra, per així apropar els grups classe cap al compromís amb la justícia, els drets de les persones, les cures, la solidaritat,  la igualtat de drets i l’equitat en les oportunitats per a gaudir-los.

Així, la coneixença i reflexió en torn a una cultura de pau dins les aules i els centres educatius, fa de la festivitat del DENIP, una oportunitat per millorar el compromís curricular dels centres envers el treball transversal d’educació per la Pau i la promoció de la convivència.

Fes clic per veure el vídeo:

Fes clic per veure el vídeo: