La campanya del DENIP 2021 Reset Peace “Connectem-nos per la Pau”, ha arribat també als Centres Oberts de la ciutat de Girona.

Els Centres Oberts són serveis d’Intervenció socioeducativa per infants i adolescents. En aquests espais es busca proporcionar atenció a tots els menors en situació de risc, afavorint el seu desenvolupament personal, la integració social, la socialització i l’adquisició d’aprenentatges, prevenint i evitant el deteriorament de les situacions de risc i compensant dèficits socioeducatius.

En total, han participat aproximadament uns 50 infants i joves de 6 centres:

CENTRE OBERT GIRONA EST: amb infants i joves de 6 a 16 anys.
CENTRE OBERT PONT MAJOR: amb infants i joves de 6 a 16 anys.
CENTRE OBERT SANT NARCIS: amb infants de 6 a 12 anys.
CENTER OBERT BARRI VELL: amb infants de 6 a 12 anys.
CENTRE OBERT SANTA EUGÈNIA INFANTS: amb infants de 6 a 12 anys.
CENTRE OBERT SANTA EUGENIA ADOLESCENTS: amb joves de 12 a 16 anys.

Els equips d’educadors/es i integradors/es socials que hi treballen normalment, han sigut les persones encarregades d’explicar els tallers i realitzar les dinàmiques proposades. Els més petits han realitzat els tallers del bingo, adaptat per treballar el concepte de pau a partir del joc, i els més gran han fet el test, a través del qual descobreixen la consciència que tenen sobre els seus sentiments i emocions.

A més a més, també han debatut sobre els conceptes de pau, harmonia, perdó i conflicte, identificant a cadascun d’aquests amb diferents colors, menjars, sons i emocions.

Aquí us deixem algunes imatges que ens han fet arribar.