El Denip d’enguany ja s’ha iniciat amb les formacions dels grups d’estudiants de Cicles Formatius d’Educació Infantil, Animació SòcioCultural i Integració Social per tal que d’aquí a dues setmanes vinguin a les escoles a realitzar els tallers i les dinàmiques educatives que us han d’ajudar a reflexionar sobre el concepte de PAU.

Com a novetat, aquest any tots els Centres Oberts de la ciutat de Girona participaran de la campanya acompanyats de les seves educadores i educadors. Realitzant també el treball final audiovisual que compartirem a través de les xarxes socials i d’aquest mateix web.

Bocins de Pau vol provocar una reflexió personal i compartida alhora, és a dir, parlar de PAU en grup, però extreure’n una definició personal i única, la nostra.  Durant les primeres formacions a l’Institut Montilivi de Girona, la pau per a algunes persones era poder tenir “control sobre la pròpia vida”. Per d’altres, la Pau passava inevitablement pel fet de “sentir-me protegida i saber que ningú em pot fer mal”. Algú va apuntar que necessitava ser feliç, i pau i felicitat van tant estretament lligades que no pot existir una sense l’altra… Però una companya hi va afegir la “llibertat”. Ser lliure per escollir què vull fer i on vull anar, això també és Pau: “el poder escollir lliurement”.

La pandèmia també ha marcat el concepte de Pau que tenim moltes persones, en un parell de formacions, la salut i sobretot el benestar lligat a la salut mental va sortir en la definició de la pau individual que algunes persones van compartir. Estar a gust, viure a gust i bé, passa inevitablement per a un benestar i una salut mental que ens porta cap a la pau.

Això, sí, sempre, tothom o gairebé tothom, va combinar la pau personal amb la convivència amb l’altri. Soles i sense companyia, tampoc trobem la Pau.