Dels vídeos que ens han arribat i de les formacions que ens heu compartit en els vostres missatges, us fem un petit resum dels vostres «Bocins de pau». És tot just un entrant, un tastet d’una campanya que està en ple funcionament  i que en els darrers dies, anirà creixent i escampant-se per les diferents escoles i centres d’atenció a infants i joves de Girona i del món.  Mentrestant, a la pestanya “Resultats“, ja hi podeu trobar els primers vídeos de Guatemala, Colòmbia i campaments  sahrauís al Sàhara Occidental.

Què és la Pau? Quins son els bocins que construeixen aquesta pau tan particular i tan íntima, que comparteix el concepte més genèric de Pau? Aquí les vostres primeres respostes, agrupades per temàtiques que heu anat identificant.

Per viure en pau hem de superar la discriminació:

  • Per mi la pau vol dir que no hi hagi discriminació, sobretot cap als nens i nenes amb alguna discapacitat. Que se sentin bé a la societat, sense que la discapacitat importi.
  • Que totes les persones aprenguin a estimar a les persones amb alguna discapacitat perquè a vegades, hi ha gent que no les coneix, i les discrimina. Això no és viure en pau.
  • Conviure amb la família, en societat on tots ens coneguem més a nosaltres mateixos. Una societat en harmonia on hi hagi menys discriminació. Perquè totes i tots tenim els mateixos drets.

Per viure en pau, hem d’eliminar la violència estructural:

  • Necessitem que la societat canvii, sense corrupció i on tot sigui just. Que no hi hagi més delinqüència ni maltractaments cap a les persones i que recolzem a les persones que estan en situació de pobresa.

Per viure en pau, necessitem seguretat humana (no seguretat militar):

  • La pau és que ningú em pugui fer mai més mal. Sentir-me segura i protegida per poder fer la meva vida amb total llibertat.
  • La pau per mi és viure tranquil·la i amb tranquil·litat, lluny de la violència. Perquè és quan estic tranquil·la que em sento segura, i només quan em sento segura, sé que puc construir i fer coses grans.

Des de dos territoris en conflicte bèl·lic obert ens arriben crits i frases molt concises però clares sobre la urgència de la vida en pau:

  • La pau és la llibertat, la pau és la veritat. La pau és comprensió, és estar units, perquè la pau, uneix al món. Els nens, volem la pau.
  • La importància d’oferir un espai de trobada perquè els nens i nenes es parlin entre ells i es coneguin, ja que només així, podrem parlar de reconciliació, i de pau.

Seguirem recollint els vostres bocins de pau, i compartint-los des de les xarxes socials de la campanya, des del web del DENIP i des de tots els nostres mitjans. Molt bona campanya per la pau a totes i tots!