Demà vint-i-sis de gener les escoles gironines rebran els primers tallers dinamitzats de la campanya gironina del DENIP, ho faran concretament, l’escola Maristes, el Bell-lloc infantil, l’escola FEDAC Sant Narcís i l’escola Eiximenis. Les seguiran més alumnes de Maristes el dijous, i la darrera escola en rebre els tallers, serà la del Doctor Masmitjà el divendres 28 de gener al matí.

Les qui ja han començat des d’ahir son la mainada dels centres oberts de la ciutat, concretament Taialà, Sant Narcís, Palau-Montilivi, Barri Vell, Santa Eugènia o Can Gibert del Pla que des d’ahir a dos quarts de sis de la tarda, van començar a imaginar la pau a través de jocs, reptes i proves personals que han d’ajudar-los a fer més conscient, més palpable i més quotidiana la paraula «pau».

Jocs curts i ràpids que han de servir per trobar paraules noves que ajudin a definir un estat d’ànim, un dret, una situació de benestar i de seguretat. Contes que serveixen de metàfora per mostrar-nos la importància de saber valorar qualsevol habilitat, i qualsevol defecte quan hem de treballar en equip, repartint-nos equitativament les responsabilitats i les tasques per poder gaudir plenament i conjuntament del resultat obtingut.

No és tasca fàcil, però és una proposta atrevida, lúdica i amb un repte que sempre ens força a anar més enllà de les primeres possibilitats vistes, descobrint noves perspectives i millors i més completes opcions i resultats. Bocins de pau, que fan que cada dia, mica en mica, «la pau» sigui possible.

I sobretot, no us perdeu “L’hora del conte per la pau” a les biblioteques gironines!