El Podcast cada cop més s’ha convertit en una eina per obrir nous horitzons a la comunicació online. El seu consum es va veure augmentat arran de la pandèmia i més enllà de desaparèixer, s’ha establert a la nostra societat com una nova manera d’entreteniment i aprenentatge. A través de la creació d’ecosistemes de creativitat i culturals. Un dels reptes del Podcàsting era atreure a les persones joves, i s’ha pogut observar que aquests són grans consumidors, és més, recorren a aquesta eina mentre realitzen altres activitats quotidianes o d’oci.

El projecte “Tot és Mixtura Podcast” té l’objectiu de donar a conèixer persones d’origen divers, referents positius en diferents àmbits i que a l’hora destaquen per la seva vocació de servei i transformació social i comunitària. Aquestes històries i vivències explicades a través de Podcast, per acostar-les al col·lectiu jove, posant en valor , la cultura de pau, el diàleg, la reflexió i el pensament crític d’una forma amena.

Dins del canal hi trobem 17 podcast, on en cadascun s’explica una experiència vital i social diversa, tenint per a protagonista jove d’origen divers, emprenedors/es socials, activistes socials i culturals i líders comunitaris, que pretenen donar la seva visió entorn de diverses realitats.

En les setmanes prèvies a la Denip des d’Azahara valorem la riquesa cultural i creativa que aporten el podcast, i els beneficis per treballar-los a l’aula. Per acompanyar i inspirar a les persones joves en el constructe de la seva pròpia percepció i opinió entorn del concepte de pau.

Els 17 Podcast estaran disponibles per la Denip i els i les alumnes podran accedir-hi per treballar un d’ells a l’aula, a través d’una guia professional que elaborarem des d’Azahara i facilitarem els i les professionals per fer un treball més curós i reflexiu. Aquesta guia comptarà amb diverses activitats per treballar a l’aula i orientacions per poder aprofundir en els Podcast.

A manera de recomanació, des d’Azahara proposem el Podcast 07: Poesia contra el racisme, com a protagonista en Buba Junior, un poeta i apassionat de la música que utilitza aquestes per combatre el racisme i l’odi.