Els nois i les noies del centre d’acollida i urgència del barri de Bobo-Dioulasso que dona suport, acompanyament i acull a nens, nenes, ha estat reflexionant sobre què és la pau als carrers d’una petita ciutat de Burkina Fasso.  En Sanou i la Yessana, en representació dels seus companys i companyes ens comparteixen que la Pau és d’entrada viure content, i ens parlen de “portar la pau”, és a dir, de tenir-la i també de compartir-la: “donar la pau” i “fer contents als altres”. Alhora, la violència viscuda des de l’abandonament de les seves famílies, i des del maltractament de la vida al carrer, ens porta a parlar d’una pau molt relacionada amb la violència: la pau és per a la Yessana, a més: no matar, no robar i no fer mal a ningú. En Sanou, remarca que la pau no és possible si no som feliços i no fem el bé.  La pau és viure amb alegria, però també ho és no lluitar contra les persones. Ens parla de donar exemple, d’estimar a qui t’envolta. Dos testimonis, diferents bocins de pau molt clars, molt concrets i molt punyents que ens mostren una realitat, segurament, llunyana als escolars gironins i gironines.

Si voleu saber més sobre en Sanou i la Yessana podeu entrar al web de l’ong NouSol, on us expliquen que en aquest centre d’acollida de la ciutat de Bobo-Dioulasso, al sud oest del país, es proporciona menjar, higiene personal, alimentació, roba i seguretat per a resguardar-se durant el dia. Alhora que educadors de carrer els acompanyen creant vincles de confiança per tal d’intentar localitzar si és possible les seves famílies i procurar-ne un retorn a la llar, i si no és possible, oferir-los tots els recursos possibles per a la seva supervivència.

Podeu escoltar en Sanou AQUÍ

Podeu escoltar la Yessana AQUÍ